Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

                 

Αγαπητοί γονείς,
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.), είναι ο φορέας των κοινωνικών εταίρων Γ.Σ.Ε.Ε., Σ.Ε.Β., Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Ε.Σ.Ε.Ε. & Σ.Ε.Τ.Ε. για τα θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία, με παρουσία και εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στην έρευνα, την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη συμβουλευτική υποστήριξη και την εκπαίδευση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Επίσης το Ινστιτούτο μελετά και ερευνά τις επιπτώσεις, κάθε μορφής βιομηχανικής ρύπανσης στο ευρύτερο περιβάλλον και στους κατοίκους της περιοχής.Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι πλέον ευάλωτες ηλικίες στην ατμοσφαιρική σωματιδιακή ρύπανση, είναι αυτές των παιδιών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα αιωρούμενα σωματίδια και ιδιαίτερα αυτά με μικρή διάμετρο 10 και 2,5 μm(PM10 – PM2,5) μπορούν να προκαλέσουν οξεία και χρόνια αλλεργικά και ασθματικά επεισόδια σε παιδιά.
Στα πλαίσια αυτά, εχουμε επεξεργαστεί ένα ειδικό ανώνυμο ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση πιθανών αναπνευστικών και δερματικών αλλεργικών διαταραχών, στους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Στο ερωτηματολόγιο σας ζητούνται πληροφορίες για ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, σχετικά με τις προαναφερόμενες διαταραχές. Το ερωτηματολόγιο θα συμπληρωθεί από Ιατρούς Εργασίας με κάθε έναν γονιό.Όλα τα δεδομένα που θα συλλεχτούν, θα αντιμετωπιστούν με απόλυτη εμπιστευτικότητα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τα «Προσωπικά δεδομένα».

Σας ενημερώνουμε πως αύριο Πέμπτη 22/3 και Παρασκευή 23/3 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης και ώρες από 15:00 έως 19:00 θα γίνει η προαιρετική ιατρική έρευνα από το  Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας. 
Αφορά την επίδραση στην υγεία των παιδιών κυρίως, που προκαλεί ή όχι η μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.
Όσοι γονείς προσέλθουν, με ή χωρίς τα παιδιά τους, να έχουν μαζί τους το οικογενειακό βιβλιάριο υγείας.
 
   Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου